Βιοκαθαρισμοί Στρωμάτων και Ακάρεα Σκόνης

      Τι είναι τα ακάρεα?

      Είναι αόρατοι μικροοργανισμοί, ζουν μέσα στα στρώματα, στα χαλιά, στις μοκέτες, στα σαλόνια κλπ. Τρέφονται µε τα απονεκρωμένα κύτταρα του ανθρώπου και θέλουν θερμό και υγρό περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Οι εκκρίσεις της βλαβερής πρωτεΐνης που βρίσκεται στα περιττώματά τους, μαζί µε τα αποσυνθεμένα μέρη τους, είναι το βασικό αίτιο αλλεργίας στην οικιακή σκόνη που όταν εισπνέονται προκαλούν αλλεργική ρινίτιδα, βρογχικό άσθμα κλπ.

      Για την αντιμετώπιση τους, χρειάζεται να γίνεται πολύ καλός καθαρισμός σε τακτά χρονικά διαστήματα.

      Ο Βιοκαθαρισμός είναι μια μέθοδος για μείωση του μικροβιακών φορτίων βακτήρια, ιοί, μύκητες κ.λ.π. κύρια όμως η μέθοδος αυτή απαλλάσσει από τα ακάρεα της σκόνης και τα αλλεργιογόνα περιττώματά τους καθώς και τα απολεπίσματα του ανθρώπινου σώματος, τρίχες του σώματος, τρίχες κατοικίδιων ζώων κλπ.

      Η πλέον αποτελεσματική και ατοξική μέθοδος είναι ένα καλός καθαρισμός του χώρου με ειδικά μηχανήματα, χωρίς χημικά σκευάσματα. Κύριος στόχος μας είναι η αφαίρεση-καθαρισμός των στρωμάτων υφασμάτινων σαλονιών από την σκόνη τα ακάρεα και τα περιττώματα αυτών και τα απολεπίσματα του ανθρώπινου σώματος.